Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα και Λιού-Τι είπε στον πρωθυπουργό ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών

tsilouΣύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, o Τζακ Λιου τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και συζήτησαν  για την Ελλάδα, το ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία η οποία έγινε παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου,ο κ. Λιου – «προέτρεψε την Ελλάδα να συνεχίσει την πρόοδο στο πεδίο της εφαρμογής ζωτικής σημασίας μεταρρυθμίσεων και υπογράμμισε την ανάγκη ώστε η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της για να μπει η Ελλάδα σε ένα μονοπάτι βιωσιμότητας μέσω ελάφρυνσης του χρέους της».

Επίσης, ο κ. Λιου εξέφρασε «την ανησυχία του για την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και την ελπίδα του για μία συμπαγή ευρωπαϊκή λύση ώστε να αποφευχθούν περισσότερες δυσκολίες και απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Παράλληλα συζητήθηκε για το πώς το ΔΝΤ θα επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα.Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρας και Τζακ Λιου συμφώνησαν στην ανάγκη η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί γρήγορα.

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ακόμα, πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τα προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ευρώπη δεν αντέχει δύο κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών είχε συνομιλήσει νωρίτερα, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για το θέμα της Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα