Σπίρτζης:Άμεσα ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου Υποδομών, Αθήνα, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,σε συνέντευξη  που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι SBC,δήλωσε πως σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ.Σπίρτζης αναφερόμενος σε πιθανές απολύσεις εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, απάντησε ότι η “ταμπακιέρα” είναι αλλού, γιατί και στο παρελθόν, στο υπουργείο Μεταφορών έχουν ζήσει πιέσεις από εργολάβους οι οποίοι, διεκδικώντας δισεκατομμύρια, προχωρούσαν σε απολύσεις εργαζομένων στα έργα για να πιέσουν την κυβέρνηση και εκτίμησε ότι με το νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, θα ανέβει ο αριθμός των απασχολούμενων γιατί έχουν προβλεφθεί άλλου είδους προδιαγραφές.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι αύριο Παρασκευή, ξεκινά ο διάλογος για το ραδιοφωνικό τοπίο, καθώς ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, έχουν καλέσει την Ένωση Ιδιωτικών Ραδιοφώνων Αττικής για να ξεκινήσει η συζήτηση για το ραδιόφωνο.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή του, προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Χρ. Σπίρτζης ζητά να δοθεί διαταγή στην οικονομική αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι δαπάνες διαφημιστικού και επικοινωνιακού περιεχομένου, των τελευταίων ετών, σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Σπίρτζης αναφορικά με τους ελέγχους από την οικονομική αστυνομία αλλά και το κύκλωμα των εκβιαστών, σημείωσε ότι είναι απίστευτο να χρησιμοποιούνται ΜΜΕ με τέτοιο τρόπο. Αν αληθεύουν αυτά που ακούμε, συνέχισε, μιλάμε για οργανωμένη κατάσταση από συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο των ΜΜΕ και των καναλιών, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα ή και σε μικρότερης έντασης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα