Παυλόπουλος:Υπαρξιακό πρόβλημα για την ίδια την ΕΕ το προσφυγικό

paulopoulosΟ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε συνάντηση Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του για τη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αλλά και υπεράσπισης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

«Είμαι στη διάθεσή σας και στη διάθεση του πρωθυπουργού, για τη σύγκληση μιας τέτοιας σύσκεψης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος, σχετικά με τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «οι κανόνες με βάση τους οποίους συγκαλείται αυτή η σύσκεψη είναι γνωστοί». Θεωρώ, σημείωσε, ότι και ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων του τόπου θα συνεννοηθείτε και εφόσον το κρίνει σκόπιμο και εκείνος και εσείς, είμαι στη διάθεσή σας για την χάραξη μιας ενιαίας γραμμής υπεράσπισης και του τόπου, αλλά και της ίδιας της Ευρώπης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε το προσφυγικό μείζον ζήτημα για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό, ενώ υπογράμμισε ότι εξελίσσεται σε ένα κυριολεκτικώς υπαρξιακό πρόβλημα για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από αυτό κρίνεται σήμερα ποιοι είναι εκείνοι οι λαοί, οι οποίοι έχουν ευρωπαϊκή νοοτροπία και ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ποιοι, αντιθέτως, δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη, διότι διακατέχονται από σύνδρομα ξενοφοβίας και απομονωτισμού, σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα