Ευ.Τσακαλώτος:«Δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία έχει πάει καλύτερα από τις προβλέψεις του καλοκαιριού»

tsaka“Το Ταμείο πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που έχει αναφορές στα ευρωπαϊκά κεκτημένα”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα “Realnews”.

Ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι “η βάση της συζήτησης δεν μπορεί να είναι άλλη από τα συμφωνηθέντα του καλοκαιριού” και τονίζει ότι “δεν μπορεί να ζητούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα όταν η οικονομία αλλά και τα έσοδα έχουν πάει καλύτερα από τις προβλέψεις που είχαμε το καλοκαίρι. Ούτε μπορούμε να κόψουμε τις τρέχουσες συντάξεις όταν έχουν υποστεί τόσες περικοπές τα τελευταία χρόνια και συμβάλλουν τόσο στο γενικότερο οικογενειακό εισόδημα”.

Ερωτηθείς για τη στάση που κρατάει το ΔΝΤ, ο Έλληνας υπουργός αναφέρει πως «το Ταμείο πιέζει ταυτόχρονα και εμάς για τις μεταρρυθμίσεις και τους πιστωτές για το χρέος. Αλλά μιας και τα κράτη έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρώτα θα τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, όλη η πίεση μεταφέρεται σε εμάς. Με αυτόν τον τρόπο δυσκολεύομαι να δω πώς το ΔΝΤ θεωρεί ότι παίζει τον ρόλο του honest broker».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Τσακαλώτος σημειώνει ότι η αλληλεγγύη που έχουμε δείξει ως χώρα στο προσφυγικό “πρέπει να επιβραβευτεί και όχι να προκαλεί περαίτερω προβλήματα”.

Επιτίθεται ακόμη στον αρχηγό της ΝΔ, τον οποίο κατηγορεί ότι “παλινδρομεί συνεχώς μεταξύ δεξιού λαϊκισμού και αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού και μάλιστα με φτωχή επιχειρηματολογία”.

Χαρακτηρίζει, τέλος, “όνειρα της αντιπολίτευσης και παιχνίδια τακτικής” τα περί οικουμενικής κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα