Τσίπρας:Δεν μπορεί κανείς να κουνάει το δάχτυλο στην Ελλάδα

left.grsitesleft.grfilesstyleslargepublicaleksis-tsipras-bouli_3-794fa6c365e8f7646f527a8764b4142ce35137af-864x400_cΤην ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιοχή εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για το «παράλληλο πρόγραμμα». Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με ιδιαίτερα σκληρά λόγια για τους «ανεύθυνους γραφειοκράτες» που κουνούν το δάκτυλο στην Ελλάδα για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, ο  Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής,τόνισε «Δεν μπορεί κανένας ευθυνόφοβος γραφειοκράτης και καμία ξενοφοβική κυβέρνηση να κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα. Καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη και καμία ενέργεια δεν θα είναι χωρίς συνέπειες» .

Παράλληλα,ανέδειξε τον κίνδυνο ο πόλεμος να γενικευθεί στη γειτονιά μας καθώς βαθαίνει η κρίση στη Συρία, κρίση που πυροδοτεί την προσφυγική κρίση την ώρα που ισχυροποιείται ο φονταμενταλισμός με επιθέσεις ακόμα και στην καρδιά της Ευρώπης. Η ηγεσία της ΕΕ, με τη νεοφιλελεύθερη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δημιούργησε προβλήματα συνοχής στην Ευρώπη, η οποία εμφανίζεται αδύναμη και διαιρεμένη απέναντι στις προκλήσεις, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Επίσης,ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια ΕΕ που εμφανίζεται αδύναμη και διαιρεμένη, με έλλειψη αλληλεγγύης και αντιλήψεις που προκρίνουν την αλά καρτ αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται ακροδεξιές και λαϊκιστικές δυνάμεις.

Επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την προσφυγική και την οικονομική κρίση σηκώνοντας δυσανάλογο βάρος και υπογράμμισε ότι η χώρα το έπραξε αυτό «όχι ως υποχρέωση, αλλά ως χρέος έναντι των δικών μας αξιών».

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε ότι μέχρι την επόμενη συνάντηση κορυφής θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα ως προς την μείωση των ροών και τόνισε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των ανθρωπιστικών αξιών» ώστε η Ελλάδα να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Ο πρωθυπουργός είναι στη διάθεση των αρχηγών των κομμάτων για αναλυτικότερη ενημέρωση.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα