Συνάντηση με τον Παυλόπουλο ζητά η Γεννηματά για το προσφυγικό

na_aposurthei_to_schedio_gia_to_asfalistiko_zita_i_fofi_gennimataΣυνάντηση για το προσφυγικό  ζήτημα «πριν η χώρα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή» ζητεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Σε επιστολή της προς τον κ. Παυλόπουλο -την οποία απέστειλε την Παρασκευή- η κ. Γεννηματά χαρακτηρίζει το προσφυγικό  «κρίσιμο Ευρωπαϊκό και Διεθνές πρόβλημα», ενώ αναφέρεται και σε γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, κάνει λόγο για πρωτόγνωρες εθνικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «ατυχείς» χειρισμούς, αναβλητικότητα, απραξία και αδυναμία διαχείρισης.

Εν συνεχεία αναφέρεται σε δικές της πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, σε εθνικό επίπεδο αλλά και στο πλαίσιο των επαφών της με Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, σημειώνοντας ότι οι κ.κ. Γκάμπριελ, Σταϊνμάιερ και Πιτέλα στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας.

Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι τις τελευταίες ημέρες «έχουν καταγραφεί εξελίξεις με δραματικό χαρακτήρα» και στέκεται σε αναφορά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε σημειώσει πως θεωρεί δεδομένο ότι έχουν ήδη πάρει απόφαση κάποιες χώρες της Ε.Ε. να κλείσουν τα σύνορα.

«Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας εμφανίζεται να ζητά μαζί με την Τουρκία κοινές περιπολίες στο Αιγαίο, υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ», προσθέτει η κ. Γεννηματά, ενώ αναφέρει ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, αλλά ούτε και οι κανόνες και οι αρχές εμπλοκής των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

«Κατά την ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, δόθηκαν ορισμένες εξηγήσεις για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Οι εξηγήσεις αυτές όμως δεν εντάσσονται σε ένα συνεκτικό σχέδιο, δεν επιτρέπουν την πλήρη διάγνωση της αλήθειας και πολύ περισσότερο εφησυχασμούς και πανηγυρισμούς», συμπληρώνει.

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί υλοποίηση κοινών δράσεων «για να μην καταστεί η Ελλάδα ένας “χώρος – αποθήκη” δυστυχισμένων ανθρώπων και για να σταματήσουν οριστικά και αμετάκλητα τα αρνητικά σενάρια για την απομόνωση της Ελλάδας και την έξοδό της από τη συνθήκη Σένγκεν».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα