Ν.Τόσκας για Σφακιανάκη:Δεν υπάρχουν προσωποπαγείς θέσεις,δεν μπορεί να μένει κάποιος 20 χρόνια σε μια θέση

toskΝέα επίθεση κατά του μέχρι πρότινος επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ επανέλαβε τα περί δημοσίων σχέσεων ενώ κατηγόρησε τον κ. Σφακιανάκη ότι έχει υπερβεί κόκκινες γραμμές. «Μην κοροϊδευόμαστε, είχε υπερβεί και ο κ. Σφακιανάκης και αυτοί που τον υποστηρίζουν υπερβεί κάποιες κόκκινες γραμμές σε ό,τι αφορά την ανάδειξη μέσω δημοσίων σχέσεων συγκεκριμένου έργου», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα στελέχη της ΕΛΑΣ να προσφέρουν.

«Με ενδιαφέρει η δουλειά του να γίνεται σεμνά, να αναδεικνύεται το σύνολο και όχι το άτομο. Η σεμνότητα για εμένα είναι σημαντικό», ανέφερε ακόμα ο κ. Τόσκας.

«Η θέση του κ. Σφακιανάκη ήταν θέση Ταξιάρχου. Ο κ. Σφακιανάκης είναι υποστράτηγος, δεν μπορεί να μείνει εκεί μέχρι να γίνει αρχηγός της αστυνομίας επειδή αυτό ξέρει! Πρέπει να δείξει και τα άλλα πράγματα που ξέρει. Είναι θέμα υπηρεσιακό, εξέλιξης και καλό είναι διάφοροι προστάτες των οποιονδήποτε να μην δείχνουν τόσο ζήλο», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τα περί κομματικής σκοπιμότητας που οδήγησαν στην απομάκρυνση Σφακιανάκη ο Ν. Τόσκας ανέφερε πως «ούτε ξέρω ούτε με ενδιαφέρει ποιας κομματικής ταυτότητας είναι ο συγκεκριμένος αξιωματικός».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Μανώλης Σφακιανάκης δέχτηκε την θέση του βοηθού Επιτελάρχη, ο Νίκος Τόσκας είπε: «Δεν με ενδιαφέρει το θέμα. Η διαταγή βγήκε και δεν με απασχολεί το τι δέχεται ο καθένας ή όχι. Δεν είναι φιλόπτωχο ταμείο Αστυνομία».

Την Πέμπτη η υπόθεση Σφακιανάκη φάνηκε πως έληξε συμβιβαστικά, με την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο, με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα