Γκάνα:Αιματηρή σύγκρουση λεωφορείου με τουλάχιστον 71 νεκρούς

ImageHandler.ashxΤουλάχιστον 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 13 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό στην πόλη Κουμάσι της Γκάνας κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο πιο πολυαίμακτο τροχαίο δυστύχημα τα τελευταία χρόνια στο κράτος αυτό της δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με τις αρχές.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε 420 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, όταν το λεωφορείο της Metro Mass Transit, της δημόσιας εταιρείας συγκοινωνιών με έδρα στην Άκρα, έπεσε πάνω σε ένα φορτηγό που μετέφερε καφάσια με τομάτες, ανέφερε ο Μάξγουελ Ατινγκάν, αξιωματικός της αστυνομίας. «Πολλοί από τους επιβάτες του λεωφορείου πέθαναν επιτόπου», διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι το λεωφορείο υπέστη μηχανική βλάβη, αλλά η έρευνα συνεχίζεται.

Ο Μπίσμαρκ Ογούσου Φόσου, διευθυντής του νοσοκομείου του Κιντάμπο, δήλωσε ότι ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν εκεί με ελικόπτερα για να τους παρασχεθούν φροντίδες.

Ο πρόεδρος της Γκάνας Τζον Ντραμάνι Μαχάμα εξέφρασε με μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς των θυμάτων του πολυαίμακτου τροχαίου.

Στην Γκάνα, όπως και σε πολλές ακόμη χώρες της Αφρικής, καταγράφεται σχετικά υψηλός δείκτης θανάτων σε τροχαία, που αποδίδονται κυρίως στους στενούς και άσχημα συντηρημένους δρόμους, την παραβίαση των ορίων ταχύτητας από πολλούς οδηγούς, αλλά και την έλλειψη επαρκούς συντήρησης των οχημάτων τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα