Ένταση μεταξύ αγροτών και οδηγών στο μπλόκο στο Μπράλο

mplokoΈπειτα από ένταση που επικράτησε με οδηγούς φορτηγών που είχαν αποκλειστεί στο σημείο, οι αγρότες πήραν την απόφαση να ανοίξουν το μπλόκο στο Μπράλο, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια, αλλά και γιατί πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν μπλοκαριστεί ασθενοφόρα καθώς και πούλμαν που μετέφεραν μαθητές.

Λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.

Τώρα στο μέτωπο του διαλόγου κυβέρνησης-αγροτών,φαίνεται ότι το ραντεβού του πρωθυπουργού με αγρότες είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες,καθώς η  κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη στο briefing της Τρίτης εμμέσως πλην σαφώς το άφησε να εννοηθεί λέγοντας: «Στην κυβέρνηση έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο. Ενα στις 10 Φεβρουαρίου και δύο στις 15 Φεβρουαρίου. Εκτιμούμε ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνεται στην κυβερνητική πρόσκληση είναι πλέον πλειοψηφικό».

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα των αγροτών και αμέσως, με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα