Στρεβλώσεις στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού βλέπει το Υπ.Παιδείας

paideiasΜεγάλος είναι ο αριθμός των πλεοναζουσών ωρών, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τα οποία διαβιβάστηκαν στο γραφείου του Υπουργού. Οι πλεονάζουσες ώρες αφορούν τις σχολικές μονάδες και των δυο βαθμίδων και δεν διατίθενται για διδακτικό έργο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Κατά συνέπεια, γίνεται εμφανές ότι στη διαχείριση προσωπικού – και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας- σημειώνεται σειρά αστοχιών και στρεβλώσεων με αποτέλεσμα να προκύπτουν χιλιάδες πλεονάσματα διδακτικών ωρών.

Με εγκύκλιό του προς τα στελέχη εκπαίδευσης ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης καλεί τους Σχολικούς  Συμβούλους ΠΕ & ΔΕ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ΠΕ & ΔΕ και τους Διευθυντές σχολικών μονάδων, να αναμορφώσουν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα Διδασκαλίας των σχολικών μονάδων παιδαγωγικής ευθύνης τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη υφιστάμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Επίσης, καλούνται, οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ & ΔΕ έως 26 Φεβρουαρίου 2016 να ενημερώσουν εγγράφως μέσω των ΠΔΕ το γραφείο Υπουργού για τα αποτελέσματα των ενεργειών τους αναφορικά με την εφαρμογή των παραπάνω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα