Ντράγκι:Η ταχύτητα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας

ντραγκιowsΟ επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για τις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα,δήλωσε ότι οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης,προσθέτοντας ωστόσο  ότι η ταχύτητα αποτελεί ζήτημα καίριας σημασίας.

Στόχος είπε είναι να συμφωνηθεί ένα πακέτο μέτρων «σταθερό» και «βιώσιμο», ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους όσον αφορά το πρόγραμμα και την υλοποίησή του.

Όπως επισήμανε ο Μ.Ντράγκι, οι ελληνικές αρχές πρέπει να κάνουν σοβαρή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική εφαρμογή της στρατηγικής για τη μη εξυπηρετούμενα δάνεια. «Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε ότι η διευθέτηση του ζητήματος των κόκκινων δανείων θα βοηθήσει και στη διοχέτευση κεφαλαίων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ό,τι αφορά το Ασφαλιστικό, τόνισε πως πρέπει να αντιμετωπιστούν οι «μεσοπρόθεσμες και οι μακροπρόθεσμες προκλήσεις». Οι δράσεις που θα ληφθούν, πρόσθεσε, πρέπει να βελτιώνουν τη βιωσιμότητα του συστήματος και να εξασφαλίζουν τη δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών.

Συνεχίζοντας, ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφέρθηκε στα δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα που επίσης χρειάζεται να ληφθούν. Όπως είπε αναφερόμενος στο φόρο εισοδήματος, ούτε εκεί έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα