Τσίπρας:Εντολή του λαού η σύγκρουση με τη διαπλοκή

aleksis-tsipras-bouli_2O Αλ. Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες«Αποκαλύπτεται ποιοι θέλουν να μην αντιμετωπιστεί η ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο». Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τα «κατορθώματα» της διαπλοκής τα τελευταία 25 χρόνια: Μέσα Ενημέρωσης που έχουν μόνο ζημιές συντηρούνται από τράπεζες με στόχο να στηρίζουν πολιτικά και χρεωκοπημένα κόμματα με αντάλλαγμα παράλληλες επιχειρηματικές δράσεις των ιδιοκτητών. «Όσοι έστησαν στο σύστημα της διαπλοκής νόμιζαν ότι θα διαρκέσει για πάντα. Συνέβη όμως τα 2 κόμματα εξουσίας που διέσωζαν αυτό το σύστημα να χάσουν την εξουσία».

Ο λαός έδωσε σαφή εντολή σε μια νέα κυβέρνηση να συγκρουστεί με αυτό το κατεστημένο» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε αναφορά στα υπερκέρδη αυτού του κατεστημένου, στα θαλασσοδάνεια και την προστασία τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (όπως το «χώσιμο» των διαφόρων λιστών σε συρτάρια). «Τώρα, όλοι αυτοί που παρασιτούσαν θα περάσουν από το ταμείο, θα δώσουν εξηγήσεις», ανέφερε. Θα έχουμε 110 , όχι μόνο 10 Παπαστάυρου, το σαφές μήνυμα του πρωθυπουργού με παράφραση της γνωστής «ατάκας» του Α. Σαμαρά. «Ήρθε ή ώρα να πληρώσουν όσοι έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό αφορολόγητα» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και στη διαφθορά, είτε το θέλετε είτε όχι», η αποστροφή του Αλ. Τσίπρα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης μόλις εκλέχτηκε “έτρεξε” να παρακωλύσει την εκλογή του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» υπενθύμισε ο Αλ. Τσίπρας και επανέλαβε τα περί «συνταγματικής εκτροπής» για τη μη συναίνεση στην εκλογή του ΕΣΡ ενώ έκανε αναφορά στην αναξιοπιστία των ΜΜΕ και των καναλαρχών που έχουν συνηθίσει να εκβιάζουν την πολιτική εξουσία. «Εμείς όμως δεν θα κάνουμε πίσω, έχουμε έρθει στην εξουσία για να αλλάξουμε τις δομές σας και να τελειώσουμε το πάρτι της διαπλοκής» επισήμανε. «Ελέγχουμε τις λίστες των φοροφυγάδων, δίνουμε μάχη κατά του λαθρεμπορίου, βάζουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι «αν κάναμε διαγωνισμό με απεριόριστο αριθμό αδειών θα ήταν όλες οι προσπάθειες άγονες». «Μας λέγατε ότι θέλετε να “μένουμε Ευρώπη”. Ξέρετε τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός που αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά πρότυπα που δεν έχουν καμία σχέση με το καθεστώς «μπανανίας» που είχαν καθιερώσει οι υπέρμαχοι του νεοφιλελευθερισμού και της διαπλοκής στην Ελλάδα. «Επικαλείστε το Σύνταγμα, εσείς που το έχετε παρακάμψει. Σύμφωνα με το Σύνταγμα το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι υπό το κράτος και όχι υπό το ΕΣΡ» συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν έχετε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία. Εαν δεν ζητήσετε εσείς θα ζητήσουμε εμείς για να μάθει ο ελληνικός λαός» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα