Συνεχίζονται οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές

jkhkjΣυνεχίζονται οι αναταράξεις στις διεθνείς αγορές,με τους βασικούς ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες σε Βορρά και Νότο να καταγράφουν μεγάλη πτώση,ενώ οι πιέσεις που  ασκούνται στο δολάριο εντείνουν τις  ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη,και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 2,9%, το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη 2,11%, στη Wall Street ο Dow Jones καταγράφει απώλειες άνω του 1% ενώ στην Ασία, ο Nikkei έπεσε στο 2,3%.

Ειδικότερα ως προς τις τράπεζες, στο επίκεντρο βρίσκονται η Deutsche Bank που καταγράφει απώλειες έως και 9%, όπως επίσης τα ιταλικά ιδρύματα, και η γαλλική Societe Generale με πτώση 13%, σύμφωνα με τον Guardian.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου έφτασε να κινείται ακόμα και κάτω από τα 27 δολ. και συγκεκριμένα στα 26,2 δολάρια ανά βαρέλι.

Όσον αφορά το δολάριο,αυτό υποχωρεί 0,3% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1319 δολ. από 1,1292 την Τετάρτη. Παράλληλα, το δολάριο κινείται χαμηλότερα 0,7% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 112,53 γεν έναντι 113,35 την προηγούμενη μέρα. Σημειώνεται ότι σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας οι επενδυτές στρέφονται στο γεν το οποίο θεωρείται ασφαλές καταφύγιο.

Σε αυτές τις συνθήκες,συν τα εσωτερικά ζητήματα,το ελληνικό χρηματιστήριο δεν είχε καλύτερη τύχη και αυτό που κατάφερε ήταν να μετριάσει τις αρχικές απώλειες (-6,35% και 420 μονάδες) με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να κλείσει με απώλειες 1,89%, στις 440,88 μονάδες.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα