Αλ.Τσίπρας:Είναι η ώρα της ευθύνης και για τους υπόλοιπους εταίρους

Με άρθρα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, κυκλοφορεί αύριο το περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ “Το Πρακτορείο”, που είναι εξολοκλήρου αφιερωμένο στους αληθινούς ήρωες του προσφυγικού προβλήματος, τους νησιώτες, τους κατοίκους της Μυτιλήνης.tsipras1

Ο πρωθυπουργός γράφει για τους ακρίτες μας ότι “καταβάλλουν μία υπεράνθρωπη προσπάθεια στο όνομα του ευρωπαϊκού πολιτισμού και των ανθρώπινων αξιών: Υπερασπίζονται τη ζωή, το άσυλο, την αξιοπρέπεια των προσφύγων. Αυτή έχει κερδίσει ήδη την παγκόσμια αναγνώριση της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης, ενώ διεκδικεί ακόμη και ανώτατες τιμητικές διακρίσεις”.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι “η οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης αποτελεί συλλογική ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας”, για να υπογραμμίσει ότι “η Ευρώπη έχει εκπονήσει σχέδιο και η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Είναι η ώρα της ευθύνης και για τους υπόλοιπους εταίρους”.

………………..

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στέλνει σαφές μήνυμα, σημειώνοντας ότι “θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο, αλλά και την ασφάλειά μας”.

Τονίζει δε ότι “η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο του ρόλου της, αναλαμβάνει κάθε δυνατή πρωτοβουλία και δράση για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά αυτή η – εθνική διαστάσεων – πρόκληση” και συμπληρώνει ότι “η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Εμείς, όπως πάντα, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον”.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης ασκεί κριτική, για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και σημειώνει ότι “τα νερά του Αιγαίου δεν θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ούτε και προσβολή για τον πολιτισμό μας που έχει στο κέντρο του το σεβασμό στον άνθρωπο”. Αύριο, με “Το Πρακτορείο”, εκτός από τα άρθρα του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, θα γνωρίσουμε τους ήρωες του Αιγαίου, τους υποψήφιους για τα Νόμπελ Ειρήνης, τις απόψεις του δημάρχου του νησιού και όλα όσα έχουν φέρει τη Μυτιλήνη στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα