Βοηθάμε την Ντένια Παράσχη να ζήσει

Η Ντένια Παράσχη ξεκινάει το ταξίδι της ελπίδας στην Αμερική και μάλιστα με το πρωθυπουργικο αεροσκάφος! Η τεράστια αγάπη και το μήνυμα της απίστευτης Ζακυνθινής κοινωνίας έφτασε στις άκρες της γης, γιατί η Ντένια πρέπει να ζήσει! Σοβαρός κρίκος στην υπόθεση ο Βουλευτής μας Σταύρος Κοντονής.

denia aircraft1

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστή – δια στόματος Υφυπουργού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου – η είδηση ότι ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την 28χρονη Ντένια Παράσχη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Κοντονή τον ενημέρωσε ότι παραχωρείται έτοιμο και εξοπλισμένο ιατρικά το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να γίνει η μεταφορά της Ντένιας στη Βοστόνη.

“Έχω κάνει την κυβέρνηση άνω-κάτω και άμεσα θα δρομολογηθεί το ζήτημα”, δήλωσε στην εφημερίδα μας ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής ο οποίος βρισκόταν καθ΄ οδόν προς το νοσοκομείο για να βρεθεί κοντά στην ίδια και τους γονείς της, και έριξε στο τραπέζι ακόμη και την ιδέα να ταξιδέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

kontonis_ntopingκ

Η τεράστια αγάπη που ένωσε όλη τη Ζάκυνθο και δημιούργησε ενα μεγάλο κύμα ενδιαφέροντος, αγάπης, πάθους για ζωή, έμνευσης, ευαισθησίας, ταξίδεψε σε όλο τον πλανήτη. Ολη η Ελλάδα μιλάει για αυτή την αγάπη σε αυτό το παιδί που πρέπει να ζήσει!

Γνωστός για τις ευαισθησίες του ο υφυπουργός, από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε άρχισε ένα τιτάνιο αγώνα και κύκλο επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ βρίσκεται σε επικοινωνία και με το Ανώτατο Συμβούλιο υγείας.

Επόμενη κίνησή του, όπως μας αποκάλυψε, προκειμένου να συνδράμει και οικονομικά είναι να απευθυνθεί στις ΠΑΕ προκειμένου να ενισχύσουν την 28χρονη Ντένια και οικονομικά.

Μέσα σε δυο μέρες

Με πρωτοφανή ανθρωπιά και θετική διάθεση ανταποκρίθηκαν οι απανταχού Ζακυνθινοί και όχι μόνο στο κάλεσμα της νεαρής συμπολίτισσάς μας Ντένιας Παράσχη που με μια συγκλονιστικά διακριτική και αξιοπρεπή επιστολή ζήτησε τη συνδρομή όλων μας για να αντιμετωπίσει μια μεγάλη πρόκληση στη ζωή της. Η ίδια που έχει διαγνωστεί με μια σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά και η οικογένειά της ζητάει τη στήριξη και τη βοήθεια του καθενός από εμάς προκειμένου να φύγει με ειδικό στελεχωμένο λιαρ τζετ άμεσα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε εξειδικευμένη Ογκολογική κλινική στην Βοστόνη (Αμερική).

Το κόστος ωστόσο για τη νοσηλεία της ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα της οικογένεια της.

Η Ζακυνθινή κοινωνία – όπου γης – και πολλοί ανώνυμοι έλληνες, μέσα σε μερικές ώρες έδειξαν στην οικογένεια ότι το οικονομικό λύνεται και δεν θα εμποδίσει τον αγώνα για ζωή!

Την ίδια στιγμή η γραφειοκρατία των δημοσίων υπηρεσίων σπαταλά τον πολύτιμο χρόνο για την έγκαιρη αντιμετώπιση της ασθένειας της. Οι προσπάθειες που γίνονται έχουν κινητοποιήσει τους πάντες που βασιζόμενοι προσωπική ευαισθησία κάθε ανθρώπου του ζητούν να συνδράμει με κάθε τρόπο για να βγει νικήτρια στον αγώνα που δίνει.

Το ενδιαφέρον ξέσπασε με πρωτοφανή ταχύτητα και δυναμική, μέσα στο Σαββατοκύριακο. Εκτός από μεμονωμένους πολίτες, σύλλογοι, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν και συγκεντρώνουν ήδη χρήματα. Η αρχή έγινε από τον υφυπουργό Πολιτισμού-Αθλητισμού και Βουλευτή Ζακύνθου Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έριξε στο τραπέζι ακόμη και την ιδέα να ταξιδέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

trapeza_parasxi

Ουρές στην Εθνική

Οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όπου ο πατέρας της κοπέλας έχει ανοίξει ειδικό λογαριασμό, ήταν τεράστιες: εκατοντάδες κόσμου, κάθε ηλικίας, συνέδραμαν ακόμη και με λίγα ευρώ, από το υστέρημα τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την άμεση μεταφορά της νεαρής κοπέλας στο εξωτερικό, για τη θεραπεία της.

Στα Πατριαρχεία

Επιστολή εστάλη στα Πατριαρχεία Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, καθώς και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, προκειμένου να συνδράμουν οικονομικά, ενώ η επιστολή μεταφράστηκε για να αποσταλεί και στο Βατικανό.

Η Ρόδη Κράτσα

Στο μεταξύ η Ζακύνθια στην καταγωγή πρώην Ευρωβουλευτής ΝΔ και Πρόεδρος του ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, Ρόδη Κράτσα, ασκεί πιέσεις στον ΕΟΠΥΥ να εγκρίνει τις δαπάνες μετακίνησης του κοριτσιού και της οικογένειας του στη Βοστόνη όπου θα γίνει η θεραπεία, ενώ αναζητούνται επαφές με την εκεί ελληνική κοινότητα για την υποδοχή και τη φιλοξενία της. Ταυτόχρονα επιχειρεί να έρθει σε επαφή με την εκεί ομογένεια και να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβουν την υποδοχή και φιλοξενία της οικογένειάς της.

Ο Δήμος και η Περιφέρεια

Πρωτοβουλία για οργανωμένη συγκέντρωση χρημάτων ανέλαβε και ο Δήμος που διοργανώνει μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα, εκδήλωση.
Τα έσοδα θα διατεθούν στην οικογένεια της νεαρής κοπέλας.
Θα υπάρξει συνεργασία με ομάδες (τοπικά, αλλά και εκτός νησιού), ούτως ώστε να διοργανωθούν φιλικοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, σε μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν επιπλέον χρήματα. Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί θέμα οικονομικής ενίσχυσης της οικογένειάς της και το σώμα θα κληθεί να λάβει απόφαση επ´ αυτού.

Φορείς και πολίτες

Την ίδια στιγμή, έγινε ενημέρωση των προέδρων των τοπικών και κοινοτικών διαμερισμάτων για συγκέντρωση χρημάτων ενώ αναρίθμητοι πολιτιστικοί φορείς που ήδη έχουν κόψει ή πρόκειται να κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (π.χ. ο Σύλλογος Βορειοηπειρωτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φιόρο του Λεβάντε») δήλωσαν ότι μέρος των εσόδων από τις λαχειοφόρους αγορές τους θα διατεθεί στην οικογένεια της νεαρής συμπολίτισσάς μας. Εξάλλου, η ΕΛΜΕΖ, αθλητικοί Σύλλογοι και ενώσεις, όλα τα σχολεία του νησιού, το ΙΕΚ, ακόμη και σύλλογοι και ενώσεις από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνουν ήδη χρήματα.

Σε καμία περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη μαζική προσέλευση των απλών πολιτών στην Τράπεζα, για την κατάθεση του ταπεινού οβολού.

Είναι φοβερές οι ευαίσθητες στιγμές που ζούμε και που μας κάνουν υπερύφανους που είμαστε Ζακυνθινοί! Μια οικογένεια!!!!

Θυμίζουμε τον λογαριασμό για βοήθεια:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 345 / 747546-27
IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 7701 10345 00000 34574754627

NTENIA-PARASXH-POSTER-WEB

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα