Διαφοροποιήσεις στους αγρότες για την κινητοποίηση της Παρασκευής στην Αθήνα

agrotesΟι αγρότες των Τεμπών διαφωνούν με τη δυναμική κινητοποίηση στο Σύνταγμα και θα μεταβούν στην Αθήνα, όχι για να διαδηλώσουν, αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον Πρωθυπουργός, δήλωσε νωρίτερα στο “Πρακτορείο 104,9 FM” του ΑΜΠΕ, ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης,ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να προχωρήσουν από το μεσημέρι σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής στα Τέρμπη.

“Διαφωνούμε να πάμε να κάνουμε τη διαμαρτυρία στην Αθήνα και να κάνουμε σκηνάκια”, είπε ο κ. Τσινούλης, και πρόσθεσε: “στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθίσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό”.

Σε ερώτηση, αν έχει δημιουργηθεί ρήγμα στο αγροτικό μέτωπο με δεδομένο ότι οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών δεν συμμετείχαν στη συνάντηση που έγινε στη Νίκαια, ο κ. Τσινούλης απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι κοινά.

Εξάλλου, ο κ. Τσινούλης, απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση χωρίς να αποσυρθούν από το τραπέζι οι προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό είπε: “κανονικά πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος, αλλά εφόσον δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση μπορούμε να τους στείλουμε τα αιτήματά μας και να τα δουν οι τεχνοκράτες, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα επάνω στον αγροτικό τομέα.

Θα καθήσουν να τα δούνε και θα μας καλέσουν εφόσον έχουμε καλή γραμμή και καλή θέληση να καθήσουμε να μιλήσουμε σ΄ αυτό το πλάνο”.   Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες των Τεμπών θα προχωρήσουν από το μεσημέρι σε επ’ αόριστον αποκλεισμό της εθνικής στα Τέρμπη.

Παράλληλα,ο προβληματισμός που  έχει δημιουργήσει στους κόλπους των αγροτών η πρόταση για κάθοδο στην Αθήνα την Παρασκευή είναι έντονος και ήδη έχουν εκφραστεί διαφωνίες.

Οι αγρότες των Τεμπών και του Προμαχώνα δεν προτίθενται να μετάσχουν, με μέλη των συντονιστικών των εν λόγω μπλόκων να κάνουν λόγο για «ξεπούλημα του αγώνα».

Επίσης, η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων δεν θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στην Αθήνα υποστηρίζοντας πως με την κάθοδο στην Αθήνα «θα ξεφουσκώσει» ο αγώνας των αγροτών.
Σε κάθε περίπτωση, εντός των επόμενων ωρών θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο γενικών συνελεύσεων στα μπλόκα. Καθοριστικής σημασίας θεωρείται και η σύσκεψη αγροτών στην οποία καλούν σήμερα το μεσημέρι στον Προμαχώνα οι αγρότες του μπλόκου.
Ωστόσο, παρά τις διαφωνίες που υπάρχουν, κοινή συνισταμένη φαίνεται πως παραμένει η απόσυρση των προσχεδίων για ασφαλιστικό και φορολογικό, αλλά και η άσκηση πίεσης στα σημεία που έχουν στηθεί τα μπλόκα, με περισσότερους επ’ αόριστον και 24ωρους αποκλεισμούς.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα