Σε Αυστρία, Σλοβακία και Ουγγαρία ο Ξυδάκης

newego_LARGE_t_1101_54504735_type13031

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης,θα  επισκεφθεί από αύριο έως την Τετάρτη,την Αυστρία, την Σλοβακία και την Ουγγαρία .

Συγκεκριμένα. ο αναπληρωτής υπουργός θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με την υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας, Johanna Mikl-Leitner, και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, Michael Linhart.

Την Τρίτη, ο κ. Ξυδάκης θα μεταβεί στην Μπρατισλάβα, όπου θα συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβακίας Miroslav Lajčák και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ivan Korčok .

Η περιοδεία του θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στην Βουδαπέστη, όπου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουγγαρίας Sándor Pintér, τον υφυπουργό Επικρατείας, αρμόδιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Takács Szabolcs Ferenc καθώς και τον υπουργό Οικονομικής Διπλωματίας, Levente Magyar.

Στόχος του κ. Ξυδάκη είναι να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις ελληνικές θέσεις. Το γεγονός δηλαδή, ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, από κοινού με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός θα επισημάνει τη συνεισφορά της Ελλάδας στο προσφυγικό και θα ζητήσει την εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την από κοινού διαχείριση της ιστορικής κρίσης, με αναλογικότητα και αλληλεγγύη.

Θα ζητήσει επίσης, την περαιτέρω συνδρομή των Ευρωπαίων εταίρων, υλική και ηθική, η οποία βεβαίως έρχεται σε αντίθεση με κάθε σκέψη για άρση της Ζώνης Σένγκεν, σφράγισμα των συνόρων και ύψωση ενός νέου Σιδηρού Παραπετάσματος, που θα έθετε σε μεγάλο κίνδυνο το ιστορικό εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα