Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σχιστό τη Δευτέρα 8/2

antifa_0

Τα καλέσματα για τη συγκέντρωση:

Αντιφασιστική συγκέντρωση απάντηση στις προκλήσεις των ναζί

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Φλεβάρη οι ναζί της Χρυσής Αυγής προκαλούν για μία ακόμη φορά. Καλυπτόμενοι πίσω από μια ανύπαρκτη επιτροπή κατοίκων Πειραιά καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στους πρόσφυγες με πρόσχημα την κυβερνητική εξαγγελία για κέντρο φιλοξενίας ανοικτού τύπου σε πρώην στρατόπεδο του Σχιστού.

Το ύφος και τα συνθήματα της «επιτροπής κατοίκων» δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για την ναζιστική τους προέλευση: «δεν πρέπει να ισλαμοποιηθεί η πατρίδα μας» «κανένα κέντρο λαθρομεταναστών στο Σχιστό» κοκ.

Για τους χρυσαυγίτες το προσφυγικό έχει μια απλή λύση. Να πνίξουμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα ή να τους πυροβολήσουμε στα σύνορα. Γιατί οποιαδήποτε άλλη προϋποθέτει νοημοσύνη, ανθρωπιά, απλή λογική, αίσθημα αλληλεγγύης, στοιχεία άγνωστα στα ορφανά του Χίτλερ και του Γκαίμπελς.

Δεν πρέπει να αφήσουμε τους χρυσαυγίτες να ψαρέψουν υποστηρικτές στα θολά νερά της προσφυγικής κρίσης και της ισλαμοφοβίας. Την επόμενη περίοδο πραγματικά υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην χώρα μας εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ που αφού συνέβαλε στην δημιουργία του προβλήματος τώρα θέλει να γίνει ένα φρούριο που θα κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά από την πόρτα του. Αλλά και εξαιτίας της ελληνικής κυβέρνησης που επιμένει να κρατάει τον φράχτη του Έβρου, να κάνει απελάσεις και να ξανανοίγει κέντρα κράτησης μεταναστών που παλιότερα είχε εξαγγείλει το κλείσιμό τους.

Στόχος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης της Δευτέρας είναι η ματαίωση της φασιστοσύναξης στον ίδιο χώρο αλλά και η διεκδίκηση ανθρώπινων κέντρων υποδοχής για τους πρόσφυγες που στόχο θα έχουν να προσφέρουν ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, νομική υποστήριξη, υγειονομική περίθαλψη και ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες.

Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών -πρωτοβουλιών- συλλογικοτήτων  Αθήνας-Πειραιά  

 

Η ανακοίνωση της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού:

Καμία ανοχή σε Χρυσή Αυγή & φασιστικές «επιτροπές κατοίκων»!

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες και μετανάστες!

Μετά την πανωλεθρία των ναζί που απέτυχαν να στήσουν την αντιφασιστική φιέστα τους στα Ίμια, παίζουν το κόλπο των «επιτροπών κατοίκων» για να περάσουν το φασιστικό μίσος και την απανθρωπιά τους στην κοινωνία. Επιτροπές σαν αυτές του Άγιου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτώριας μαζεύοντας την σάρα και την μάρα όλου του ακροδεξιού οχετού, ετοιμάζουν συγκέντρωση στο Κερατσίνι την Δευτέρα το μεσημέρι με πρόσχημα την πρόθεση της κυβέρνησης να στήσει στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες στην περιοχή.

Ευκαιρία για τους χρυσαυγίτες να στήσουν την παράσταση μίσους ενάντια στο πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας, να στοχοποιήσουν τους πλέον αδύναμους, μιλώντας για δήθεν υποβάθμιση της περιοχής. Δεν είναι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν νοιάζονται για τις συνθήκες ζωής των κατοίκων. Φορώντας την προβιά του λύκου, στο μόνο που σκοπεύουν είναι να κυνηγηθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, να προβληθούν οι τραμπούκοι και οι δολοφόνοι σαν αυτοί που δήθεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο. Το μόνο ενδιαφέρον τους δεν είναι παρά να βρουν μία ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους. Μία ευκαιρία να στήσουν το σόου της μισαλλοδοξίας, ένα βήμα να ρίξουν το δηλητήριο τους.

Δεν θα τους επιτρέψουμε! Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν μας ξεγελάνε οι μεταμφιέσεις τους, δεν είμαστε αδιάφοροι στην παρουσία τους. Όπως και στα Ίμια, όπως και στον Πειραιά όπως και στην Πάτρα, θα έχουν την απάντηση που τους ταιριάζει. Το αντιφασιστικό κίνημα θα απαγορεύσει την εμφάνισή τους και θα ακυρώσει κάθε προσπάθεια τους να εμφανίζονται ως «κάτοικοι». Καμία πλατεία κανένας δρόμος η πεζοδρόμιο δεν τους χωρά, δεν θα τους αφήσουμε να εμφανιστούν, με όποια αμφίεση και αν έχουν.

Θα τους συντρίψουμε και θα τους στείλουμε στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας να κάνουν παρέα στους κρεμασμένους προγόνους τους.

Κάτω τα χέρια από πρόσφυγες και μετανάστες

Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Κρεμάλα στους φασίστες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα