Κουτσούμπας:Η κυβέρνηση να μην φέρει καν στη Βουλή το ασφαλιστικό

dimitris_koytsoympas_5

Προειδοποίηση στη κυβέρνηση να μην φέρει καν το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, απηύθυνε μιλώντας στο περιθώριο επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή απεργία, ο κ. Κουτσούμπας, έκανε λόγο για «κραυγή του λαού» που ζητά να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο- έκτρωμα, όπως το χαρακτήρισε. Επιτέθηκε δε στη κυβέρνηση, λέγοντας πως κοροϊδεύει τους αγρότες καθώς τους καλεί να πάνε στο διάλογο προκειμένου να συζητήσουν για το πώς «θα σας σφάξουμε».

«Τα ξέρει τα προβλήματα η κυβέρνηση αλλά συκοφαντεί και υβρίζει τους αγρότες», είπε

«Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χαμογελάτε, αλλά δεν θα χαμογελάτε για πολύ» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματος για τα αγροτικά.

«Δεν ντρέπεστε να παρουσιάζετε τους αγρότες ως τσιφλικάδες; Και τους νέους με τα μπλοκάκια και τις γραβάτες ως νέους επιχειρηματίες;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

«Στους αγρότες που είναι στα μπλόκα λέτε “ελάτε να συζητήσουμε πώς και πότε θα σας σφάξουμε, αλλά θα σας σφάξουμε”» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι την ίδια ώρα «η κυβέρνηση συκοφαντεί υβρίζει τους αγρότες μιλά για προσπάθεια αποσταθεροποίησης».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ πρότεινε την κοινωνικοποίηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και των μηχανημάτων μέσα και από συνεταιριστικές επιχειρήσεις υποστηρίζοντας πως αυτή η διέξοδος μίας κρατικά οργανωμένης παραγωγής με κοινωνικοποιημένα μέσα και συνεταιρισμούς «δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε τη στήριξη του ΚΚΕ στους αγρότες και τους επαγγελματίες. «Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συναντήθηκαν ο αγρότης των μπλόκων, ο απεργός εργάτης, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος της πόλης και του χωριού, ο νέος και η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας. Μία ήταν η απαίτηση: να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα, να μην έρθει καν στη Βουλή», είπε εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει λύση εντός της Ε.Ε. και με βάση την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα