Μοσκοβισί:Τα πρώτα σημάδια σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας

κατάλογοςΣύμφωνα με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί,τα πρώτα σημάδια “σταθεροποίησης” της ελληνικής οικονομίας δείχνουν οι χειμερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ερωτηθείς σήμερα κατά τη συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσίασε τις χειμερινές προβλέψεις, υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα θα καταγράψει ύφεση το 2016, αυτή θα είναι μικρότερη αυτής που αναμενόταν στις φθινοπωρινές προβλέψεις, κάτι που όπως είπε αποτελεί “θετική εξέλιξη”. Παρά τη δύσκολη περσινή χρονιά, αυτοί είναι οι “πρώτοι καρποί” της ανάκαμψης, δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος και συμπλήρωσε πως “οι βελτιωμένες προβλέψεις δεν πρέπει να οδηγήσουν στην ανακοπή των προσπαθειών ή απώλεια της δυναμικής των τελευταίων μηνών”. “Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί”, επισήμανε ο Π. Μοσκοβισί, ο οποίος ωστόσο δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στην παγκόσμια οικονομία μια νέα αναζωπύρωση της ελληνικής κρίσης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών, δε θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρεις και υπογράμμισε πως εκ μέρους της Επιτροπής, θα συνεχιστεί “η πίεση να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση γρήγορα”, τονίζοντας, ωστόσο, ότι “ευθύνη γι’ αυτό έχουν και οι δύο πλευρές”. Τέλος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και εξέφρασε και πάλι την ελπίδα να ολοκληρωθούν “έγκαιρα”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα