Στις 11:30 η συνάντηση Μουζάλα-Μητσοτάκη για το προσφυγικό

mouzΜιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8.000 ατόμων θα είναι ανοικτού τύπου αλλά φρουρούμενα.

O υπουργός εξήγησε ότι εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός προσφύγων και μεταναστών, θα παραμένουν στα κέντρα αυτά από 24 – 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι μέχρι και το Νοέμβριο πρόσφυγες ήταν το 75% – 80% των ατόμων που εισέρχονταν στη χώρα μας, αλλά από το Δεκέμβριο το μεταναστευτικό ρεύμα έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν το 45%-55%.

Είπε, μάλιστα, ότι από όσους έχουν έρθει τον τελευταίο χρόνο, που αγγίζουν σχεδόν το ένα εκατομμύριο, στη χώρα μας έχουν παραμείνει περίπου οι 15.000.

Ο κ. Μουζάλας θα συναντηθεί στις 11:30 το μεσημέρι με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη σημερινή σύσκεψη με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πλαισιώνουν η Ντόρα Μπακογιάννη, στην πρώτη εμφάνισή της με τη νέα κομματική ιδιότητα της συντονίστριας των τομέων Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και ο Βασίλης Κικίλιας ως ειδικός συντονιστής του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα