Γ.Κατρούγκαλος:Για πρώτη φορά δίνουμε ελπίδα ότι και αύριο θα πάρουν όλοι σύνταξη

“Προτείνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα με ίδιους κανόνες για όλους και για πρώτη φορά δίνουμε ελπίδα ότι και αύριο θα πάρουν όλοι σύνταξη” τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.giorgos-katrougkalos

“Η δική μας μεταρρύθμιση εφραρμόζει κανόνες ισονομίας και δικαιοσύνης. Δεν είναι, όπως λέτε, ‘εικονική μεταρρύθμιση’. Ενοποιούμε τα ταμεία πραγματικά, όχι εικονικά όπως εσείς που κρατούσατε τις ίδιες διατάξεις με αποτέλεσμα στο ΙΚΑ να υπάρχουν 930 διαφορετικές κατηγορίες απονομής συντάξεων”.

Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για “ταξικό μίσος”, τόνισε: “Το να υπολογίζουμε τις ίδιες εισφορές στο πραγματικό εισόδημα, για όλους, δεν είναι ταξικό μίσος. Είναι αλληλεγγύη. Πρέπει να μοιράσουμε μικρότερη πίτα, γιατί, όπως είπε και ο κ. Γιαννίτσης, τα ελλείμματα του ασφαλιστικού αυξήθηκαν κατά 33% από το 2010 και πραγματοποιήθηκε το ίδιο διάστημα μια πρωτόγνωρη αρπαγή πλούτου μέσω της κατασπατάλησης των αποθεματικών”.

Ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες τόνισε ότι όσοι βγάζουν κάτω από 12.000 ευρώ θα έχουν όφελος και σε καμία περίπτωση οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα δουν αύξηση άνω του 25%.

Ευνοημένοι από το νέο ασφαλιστικό θα είναι οι μεσαίοι και μικροί αγρότες που θα δηλώσουν έως 12.000 ευρώ ετησίως.

“Σήμερα ο ιδιοκτήτης μιας δικηγορικής εταιρείας πληρώνει όσα ασφάλιστρα πληρώνει με τον εργαζόμενο που πληρώνεται με το μπλοκάκι. Είναι σωστό να πληρώνει κάποιος με 10.000 ευρώ το 50% του εισοδήματός του και κάποιος άλλος το 4-5%;”

Πηγή:Avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα