Βίζερ:Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

4C9DCB5812F73DBA5A421D8B71B356C7

Φιλόδοξο βήμα προς τα εμπρός χαρακτηρίζει ο επικεφαλής το υEuroworking Group (EWG) Τόμας Βίζερ τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ εκτιμά ότι δεν μπορεί σε ακόμα να προβλεφθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αναφέρει ότι οι θεσμοί έχουν αρχίσει την αξιολόγησή του και θα αρχίσουν να το συζητούν με τις ελληνικές αρχές σύντομα. Ο στόχος της μεταρρύθμισης είναι να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος και να αποφευχθούν αντικίνητρα για τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας. Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα κύρια στοιχεία της πρώτης αξιολόγησης.

Παράλληλα,επισημαίνει ότι, οι αποφάσεις για το χρέος είναι προϋπόθεση για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. «Είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να συμμετάσχουν στο Staff Level Agreement, που θα αποτελέσει την απαραίτητη βάση για την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους» λέει.

«Στη βάση αυτή, οι αποφάσεις για τα μέτρα που σχετίζονται με το χρέος μπορούν να προετοιμαστούν καθώς πρόκειται και προϋπόθεση και για ένα πρόγραμμα του ΔΝΤ. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πόσο είναι αλληλένδετα όλα αυτά τα ζητήματα, επίσημες αποφάσεις για όλα αυτά είναι πιθανόν να ληφθούν σχεδόν ταυτόχρονα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα