Θεοδωράκης:Η κυβέρνηση μεταθέτει στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη

stauros-theodorakis

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Βουλή υποστήριξε ότι «Η κυβέρνηση με σοφιστείες και τεχνάσματα κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό μεταθέτοντας στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη».ενώ πρόσθεσε«οι υπουργοί πάνε να τρελάνουν τη χώρα» και «πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τους αγρότες».

Παράλληλα,ο κ.Θεοδωράκης είπε «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη ως εξής: Δεν έχει καμία σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων»υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση «θυσιάζει τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσει το πελατειακό της κράτος». «Καταργήστε τώρα με έναν νόμο και ένα άρθρο τον νόμο Τσοχατζόπουλου που το 1985 μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες», ήταν η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού που απευθύνθηκε «στα κόμματα εξουσίας, αλλά πρωτίστως στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενος στους αγρότες ο Στ. Θεοδωράκης είπε: «σταματήστε να τους κοροϊδεύετε και πείτε τους την αλήθεια» και πρόσθεσε: «τους υποσχεθήκατε τα πάντα χωρίς να έχετε σχέδιο για τίποτα. Δεν θα τους ξεγελάσετε με χάντρες. Κατάλαβαν ότι τους εξαπατήσατε για να πάρετε την εξουσία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «ήσασταν μαζί στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση» με «κοινό στόχο ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε σήμερα και άσε τις επόμενες γενεές στην τύχη τους».

Σύμφωνα με τον Στ. Θεοδωράκη αρκούν να κοπούν «οι σπατάλες από τον κρατικό προϋπολογισμό» για να μην κοπούν οι συντάξεις: 380 εκατ. ευρώ από την κατάργηση οργανισμών, 50 εκατ. ευρώ από τα ενοίκια των υπουργείων και 720 εκατ. ευρώ από την μείωση της γραφειοκρατίας κατά 25%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα