Ο Τ.Μπλέρ προτείνει χερσαία επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής

blertO Τόνι Μπλερ κάλεσε την Τρίτη για την ανάπτυξη των χερσαίων δυνάμεων στη Συρία και αλλού στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης και της Λιβύης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Europe 1 της Γαλλίας, ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας υπογράμμισε ότι δεν είναι αρκετές οι αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIS.

Η Γαλλία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία διενεργούν τακτικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και το Ιράκ, αλλά είναι διστακτικοί έως και αντίθετοι ως προς το ενδεχόμενο  ανάπτυξης χερσαίων δυνάμεων.

Ο σημερινός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, αντιτίθεται στη λογική ακόμα και των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, υπενθυμίζοντας την αποτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ υπό τη διοίκηση του Τόνι Μπλερ.

Παρ ‘όλα αυτά όμως,λίγες εβδομάδες μετά τις επιθέσεις  στο Παρίσι,υπερψηφίστηκε  το νομοσχέδιο για τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους των Τζιχαντιστών.

Εν τω μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα συνεχιστούν με τη συμμετοχή και της συριακής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα