Καμμένος:Ζητάμε ποινικές ευθύνες για εκείνους που διέλυσαν τα ταμεία

kammenos_125

Την απόδοση ποινικών ευθυνών σε «εκείνους που διέλυσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της Προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για το ασφαλιστικό.Παράλληλα,υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι».

«Περίμενα να ακούσω τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερασπιστεί την πολιτική της Ν.Δ., αντ’ αυτού είχε άρωμα Σημίτη. Μας μίλησε για τον κ. Γιαννίτση» ανέφερε ο κ. Καμμένος. «Δίναμε μάχη γτ έπαιζαν τα ταμεία στο χρηματιστήριο»  Θυμίζω ότι δίναμε μάχη ως Ν.Δ. κατά τις ρυθμίσεις Γιαννίτση. Τα ξεχάσατε μετά τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ».

«Ποιος έκανε το PSI; αναρωτήθηκε. Εσείς, συνέταιρος του ΠΑΣΟΚ. Πόσα χάθηκαν από τα ταμεία, αναρωτήθηκε ο Πάνος Καμμενος. Υπάρχουν και ασφαλιστικά ταμεία που δεν συναίνεσαν να γίνουν ομολόγα τα αποθεματικά τους και ο διοικητής της ΤτΕ συναίνεσε στο κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ», ανέφερε ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Συνέχισε αναφερόμενος στις περικοπές συντάξεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Το 2050 ένας στους δύο πολίτες θα είναι άνω των 60 ετών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Συνέχισε παραθέτοντας στοιχεία. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην «ανεργία την παραδώσατε στο 25,5, μείωση μισθών 20% και 300.000  έφυγαν στο εξωτερικό, μερική απασχόληση στο 22,5%»

«Πρέπει να προστατεύσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά παράλληλα ζητάμε ποινικές ευθύνες για εκείνους που διέλυσαν τα ταμεία», συνέχισε.

Θυμάστε το e – mail Χαρδούβελη; Μιλάει για αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης, στο θέμα του ασφαλιστικού ζητάει παραμετρικές αλλαγές, δηλαδή όρια ηλικίας, ποσοστά αναπλήρωσης. Από δω και πέρα πρέπει το κράτος να εγγυηθεί τις συντάξεις. Να μην ενδιαφέρεται μόνο για την ελλειμματικότητα των Ταμείων όπως ο 3863 και όχι για την Εθνική Σύνταξη που φέρνει αυτό το σχέδιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα