Μητσοτάκης:Πρόχειρο το σχέδιο της κυβέρνησης

sfodri-proti-epithesi-mitsotaki-ston-tsipra-edrano-voulis

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, ο Κυρ. Μητσοτάκης  ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας« Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο».

Όσο για προτάσεις ο κ.Μητσοτάκης είπε«Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία που έχετε στη διάθεσή σας για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας. Εφαρμόστε κανονικά τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις. Αν είναι απαραίτητο, να εξορθολογιστεί η κρατική επιχορήγηση στα ευγενή ταμεία. Αυτές είναι συγκεκριμένες προτάσεις, ελάτε να τις συζητήσουμε».

«Το πραγματικό δίλημμα είναι εάν θα επιλέξουμε να πάμε μπροστά ή πίσω; Εκεί λοιπόν έγκειται και η λύση για το ασφαλιστικό. Πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική που πρέπει. Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες κυβερνήσεις και κόμματα δεν καταφέραμε να προβλέψουμε τα ζητήματα και να τα αντιμετωπίσουμε. Πέρα από αυτές τις παραβλέψεις θα πρέπει να σταματήσετε το λαϊκισμό και να σταματήσετε να αποποιείστε τις ευθύνες σας για τη σημερινή κατάσταση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αναφέρθηκε και στα όσα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει κατά καιρούς πράξει στη «βελτίωση» του ασφαλιστικού: «Η ενοποίηση των Ταμείων από 133 σε 13 ήταν νομοσχέδιο με δική μας σφραγίδα. Καταθέτω αναλογιστική μελέτη, με αιγίδα του Ecofin που επιβεβαιώσει ότι το σύστημα μας το 2014, εκπλήρωνε όρους βιωσιμότητας μέχρι το 2060»

«Με τους δανειστές είστε εσείς που υπογράψατε τρίτο μνημόνιο», απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την δευτερολογία του στη Βουλή. «Εγώ δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ. Εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ. Τα πράγματα είναι πολύ απλά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε και πάλι υπέρ της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αν και ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κόβει τις επικουρικές κατά 70%. «Επιμένουμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος γιατί είναι ένα δίκαιο μέτρο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στους κομματικούς διορισμούς την περίοδο Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εγώ δεν παραγνώρισα ποτέ ότι εμείς κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια. Δεν το έκρυψα και τολμώ να πω πως όταν δεν ήμουν υπουργός είχα κάνει και κριτική στη λογική των κομματικών ποσοστώσεων.».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα