Απόψε η πρώτη μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

tsipmitsoΣήμερα το απόγευμα, 26 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18.00.

Η συζήτηση προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς διεξάγεται,μία μέρα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός  εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της εκδήλωσης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης, απο  το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Η σημερινή “σύγκρουση” είναι και  η “πρώτη”  στη Βουλή, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη,ο οποίος υπό την νέα του ιδιότητα αναμένεται και να δώσει το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα τηρήσει η ΝΔ απέναντι στη  κυβέρνηση.

Πάντως,αξιοσημείωτη θα είναι η προσέγγιση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,ο οποίος όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί στο πλαίσιο της κυριακάτικης ομιλίας του.Ειδικότερα,ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για το ασφαλιστικό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι αποκρύπτει τις θέσεις του,καθώς αυτές είναι ταυτόσημες με αυτές των δανειστών και έχουν ως αφετηρία τη μείωση των κύριων συντάξεων.

Παράλληλα, ο κ.Τσίπρας  θα εμφανιστεί  ευέλικτος σε σχέση με βελτιωτικές προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες,ενώ  ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει το συντονιστικό των αγροτών σήμερα στα Τέμπη, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επαναλάβει τις επιθέσεις στους αγροτοσυνδικαλιστές και την ΠΑΣΕΓΕΣ, και να επιχειρήσει έναν διαχωρισμό ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς αγρότες.

Τέλος,όπως και να χει,η σημερινή συζήτηση στη Βουλή αναμένεται ιδιαίτερα σημαντική και ενδεχομένως καθοριστική σε σχέση με την “υπερφόρτιση” ή “αποφόρτιση” του κλίματος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα