Ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες

ImageHandler

Ο νέος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Τεμπών, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12 το μεσημέρι και θα είναι τετράωρος. Οι αγρότες θα αποσυρθούν στις 14.00, ενώ στις 7 το απόγευμα θα διακόψουν εκ νέου την κυκλοφορία για ένα δίωρο κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, σε συνέχεια της απόφασης που έλαβαν χθες οι εκπρόσωποι 30 μπλόκων..

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα και έως τότε όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών , δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε ανοικτός για διάλογο.

Στη συνάντηση των αγροτών, στις 26 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία που θα λάβει μέρος στο τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια ώρα,ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα

Πυκνώνουν τη συμμετοχή τους οι αγρότες στις Μικροθήβες του Βόλου με νέες ενισχύσεις τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων, που καταφθάνουν στο μπλοκ από τις περιοχές του Αλμυρού και του Πηλίου.

Στο μπλοκ των Μικροθηβών βρίσκονται περισσότερα από 650 τρακτέρ, παρατεταγμένα στις άκρες του αυτοκινητόδρομου Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Άλλα τρακτέρ είναι τοποθετημένα κάθετα πάνω στο οδόστρωμα, στο ύψος της αερογέφυρας, και έχουν αποκλείσει την εθνική οδό με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από την αστυνομία σε παρακαμπτήριους ή μέσω Βόλου.

Στον αποκλεισμό του τελωνείου του Ορμενίου προχωρούν και σήμερα οι αγρότες στον βόρειο Έβρο, με τα αγροτικά μηχανήματα να διακόπτουν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο Ριζίων- Καστανέων Ορεστιάδας.

Ο αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 το πρωί έως και τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 4.00 έως τις 6.00 το απόγευμα.

Όσον αφορά στο τελωνείο των Κήπων, οι αγρότες αποφάσισαν για σήμερα να μην υπάρξει κινητοποίηση λόγω των προγραμματισμένων δράσεων στην περιοχή για το μεταναστευτικό.

Στη Λαμία, το μπλόκο στο 210 χιλ. στο ύψος της Ανθήλης ενισχύθηκε και με τρακτέρ από την Στυλίδα.

Οι αγρότες στην Ανθήλη έκλεισαν χθες το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κλείνοντας συγχρόνως και τους παράδρομους για την άνοδο από Αθήνα προς Λαμία.

Σε αποκλεισμούς των δρόμων προχώρησαν και οι αγρότες που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό από Λαμία προς Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο 43ο χιλιόμετρο στο ύψος του Δρούγου, αλλά και οι αγρότες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο 140 χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στον κόμβο της Αταλάντης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα