Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Τσίπρα-Λαγκάρντ στο Νταβός

tsip lagΣε καλό κλίμα φαίνεται ότι έγινε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα του χρέους,της αξιολόγησης και φυσικά της συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, διότι ο χρόνος πιέζει και είναι κρίσιμος για την ολοκλήρωση του προγράμματος».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρεται να συμφώνησε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

«Δεν είναι στόχος του Ταμείου οι καθυστερήσεις» είπε η Λαγκάρντ στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε και τα παράπονά του στην επικεφαλής του ΔΝΤ: «Οι διαρροές δε βοηθούν, πρέπει να σταματήσουν» της είπε σύμφωνα με συνεργάτες του, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το Ταμείο σχολίασε την πρόταση για το ασφαλιστικό με τη φράση «τους ζητήσαμε αγελάδα και μας έστειλαν γάτα».

Συνεργάτες της Λαγκάρντ ωστόσο υποστήριζαν ότι η διαρροή για την αγελάδα και τη γάτα «δεν υπήρχε».

Τσίπρας και Λαγκάρντ συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να υπάρχει στενή και πρωτίστως απευθείας επικοινωνία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση:

«Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και ο Ελληνας πρωθυπουργός συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια επίτευξης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και βιώσιμων δημοσιονομικών μέσω ενός αξιόπιστου και συνολικού μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι:

«Ένα τέτοιο πρόγραμμα απαιτεί ισχυρές οικονομικές πολιτικές, ειδικά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση καθώς επίσης και σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας για να διασφαλιστεί ότι το χρέος θα βρεθεί σε μία βιώσιμη πορεία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα