Ρέντσι:Η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει

rentsi_0

ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore,υπογράμμισε ότι «Η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει».

Παράλληλα,ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε «Η Ιταλία δεν κάνει μυϊκή επίδειξη δύναμης, αλλά πρέπει να σταματήσουμε με τον επαρχιωτισμό όσων νομίζουν ότι οι Βρυξέλλες είναι αλάθητες».Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία δεν υψώνει τη φωνή, απλά σηκώνει το χέρι, κάνει προτάσεις», και στην φάση αυτή «δεν λείπουν και οι σύμμαχοι».

Αναφορικά με την ευελιξία ο Ρέντσι υπογράμμισε ότι «δεν είναι μια παραχώρηση αλλά ένας κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια σαφής δέσμευση του (προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ) Γιούνκερ και των δικών του».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός εκτίμησε επίσης ότι ο Γιούνκερ, στις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την Ιταλία, «χρησιμοποίησε λάθος γλώσσα ως μέθοδο και λάθος ουσία σε ό,τι αφορά το αντικείμενο», αλλά ήταν «ένα λεκτικό ατύχημα».

«Αν ο Γιούνκερ κάνει κάποιο λάθος σε συνέντευξη Τύπου μπορούμε να το ξεπεράσουμε, αλλά αν ασκεί λάθος πολιτικές, βεβαίως και ανησυχώ», από την στιγμή που «το Δημοκρατικό Κόμμα είναι η πολιτική δύναμη με τις περισσότερες ψήφους στην Ευρώπη, και ο Γιούνκερ εξελέγη χάρη και στις ψήφους του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα