ΚΚΕ:Στις πλάτες του λαού τα νέα μέτρα

αρχείο λήψης

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σε σχόλιό του για τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλισης,αναφέρει «Τα νέα μέτρα, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού».

Παράλληλα,σημειώνει  ότι «το μεγάλο κεφάλαιο, όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά θα ωφεληθεί πολλαπλά από αυτή την πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις, τις οποίες και χαρακτηρίζει δίκαιες, ενώ κάνει λόγο για πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. «που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με τον Περισσό, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να συνεχίσουν, να δυναμώσουν και «να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν “καλύτερο σχέδιο” που δεν αμφισβητεί τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα