ΟΗΕ:Χιλιάδες οι σκλάβοι και οι δολοφονημένοι από τζιχαντιστές στο Ιράκ

ImageHandler

Σύμφωνα με αναφορά των Ηνωμένων Εθνών για την δράση της τζιχαντιστικής ISIS στο Ιράκ παρουσιάζει μια φρικτή εικόνα μιλώντας  για χιλιάδες αμάχους νεκρούς, αρκετούς άλλους κρατούμενους σε συνθήκες σκλαβιάς -κυρίως από μειονότητες- και για αριθμό νεκρών και τραυματιών αμάχων που συνεχίζει να αυξάνεται.

Συγκεκριμένα,η αναφορά, υπό τον υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, διαπιστώνει «πιθανή τέλεση εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και ενδεχομένως γενοκτονίας».

Παράλληλα,η αναφορά δεν παραλείπει να σημειώσει ότι καταγράφονται και βιαιότητες από ομάδες πολιτοφυλακής που πολεμούν στο πλευρό της επίσημης ιρακινής κυβέρνησης, στις περισσότερες περιπτώσεις ως αντίποινα. Η διαμάχη στο Ιράκ κινείται και στον άξονα σιιτών-σουνιτών (συγκεκριμένα στο Ιράκ, η αρχική περιθωριοποίηση των σουνιτικών ομάδων είχε συμβάλει στην ενίσχυση της σουνιτικής ISIS).

Σύμφωνα με την αναφορά του ΟΗΕ, μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2014 και 31ης Οκτωβρίου 2015, έχουν σκοτωθεί 18.802 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί 36.245.Οι εκτοπισμένοι από τις εστίες τους στο εσωτερικό της χώρας υπολογίζονται σε 3,2 εκατομμύρια -σχεδόν το ένα τρίτο παιδιά.

Επίσης , η ISIS θεωρείται ότι κρατά σκλάβους περίπου 3.500 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά από την κοινότητα των Γεζίντι αλλά και από άλλες εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Τέλος,τονίζεται ότι η τζιχαντιστική οργάνωση υπολογίζεται πως έχει στα χέρια της περίπου 800 παιδιά που έχουν απαχθεί από τη Μοσούλη και «εκπαιδεύονται» ως «μαχητές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα