Αβραμόπουλος:Σε τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμα τα “hotspots” σε Ελλάδα και Ιταλία

European Commissioner for Migration and Home Affairs Dimitris Avramopoulos addresses a news conference at the EU Commission headquarters in Brussels, August 14, 2015. REUTERS/Francois Lenoir

O Ευρωπαίος Επίτροπος για την Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος,υπογραμμίζει ότι,το αργότερο, σε τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να είναι έτοιμα τα “hotspots” σε Ελλάδα και Ιταλία, ενώ παράλληλα,προειδοποίησε για αύξηση της προσφυγικής ροής τους επόμενους μήνες.

“Δεν έχουμε περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να επιτύχουμε αποτελέσματα στα σύνορα” δηλώνει ο Δημ. Αβραμόπουλος στην Sueddeutsche Zeitung, ενώ αναφερόμενος στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δε δέχονται να συνεισφέρουν στην κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια σημείωσε ότι κάποιες κυβερνήσεις λένε ‘όχι” σε όλα, αλλά αποσιωπούν από τους λαούς τους τις συνέπειες αυτής της άρνησης.

Παράλληαλα,επισημαίνει  ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει σε αυτές τις χώρες κάθε δυνατή στήριξη: “Πήγα σε κάθε χώρα, υποσχέθηκα παντού στήριξη, οικονομική, τεχνική και σε υποδομές”, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ευθύνεται η ΕΕ για το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει εξευρεθεί λύση.

Εξηγεί μάλιστα ότι δεν είναι ακόμη ορατό το τέλος του μεγάλου προσφυγικού κύματος και εκφράζει την ανησυχία του ότι “τους επόμενους μήνες ο αριθμός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα