Συρία:Νέα αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πολιορκημένες πόλεις

 

Συρία

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε κοινή δήλωση με οργανώσεις βοήθειας,χθες μια τρίτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας έφτασε στις πολιορκημένες πόλεις της Συρίας.

Συγκεκριμένα,όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,ο ΟΗΕ, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και η Συριακή Αραβική Ερυθρά Ημισέληνος (ΣΑΕΗ) έκαναν παραδόσεις στις κωμοπόλεις Ζαμπαντάνι και Μαντάγια, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και είναι περικυκλωμένες από κυβερνητικές δυνάμεις, καθώς και στα χωριά Φούα και Καφράγια στην περιφέρεια Ίντλιμπ, τα οποία είναι περικυκλωμένα από αντικυβερνητικές δυνάμεις.

Οι ομάδες των ΟΗΕ, ΔΕΕΣ και ΣΑΕΗ παρέδωσαν συγκεκριμένα καύσιμα στη Μαντάγια, στη Φούα και την Καφράγια και έφεραν τρόφιμα και φάρμακα στο Ζαμπαντάνι. Ωστόσο, μια ομάδα που ήθελε να αξιολογήσει την κατάσταση στην Φούα και την Καφράγια δεν μπόρεσε να μπει στα χωριά αυτά χθες. «Η κοινή ομάδα αναγκάστηκε να αναβάλει την αποστολή στη Φούα και τημ Καφράγια μετά από λήψη αναφορών από ένοπλες ομάδες ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες ασφάλειας σε περιοχές υπό τον έλεγχό τους», διευκρίνισαν οι οργανώσεις, προσθέτοντας πάντως ότι θα επιμείνουν στις προσπάθειές τους να παραδώσουν τα υλικά.

Η πρόσβαση στις κωμοπόλεις όπου – σύμφωνα με αναφορές – άμαχοι πέθαναν από την πείνα, δόθηκε τον Ιανουάριο ως μέρος μιας συμφωνίας μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών και των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα