Ο Π.Κουρουμπλής για Ασφαλιστικό-Εκλογικό Νόμο και Mίντια

kourouΗ κυβέρνηση δεν θα άρει τις κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής στην ΕΡΤ, όπως έκαναν οι προηγούμενοι και μίλησε για «σοβαρή και συντεταγμένη προσπάθεια» από τη μεριά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Δεν θα πειραχτούν οι κύριες συντάξεις  είπε ο υπουργός, ενώ με βάση το νέο ασφαλιστικό, οι αγρότες θα μπορούν να πάρουν μια σύνταξη αξιοπρέπειας.

Ο Π. Κουρουμπλής καταφέρθηκε εναντίον των μίντια για την παραπληροφόρηση της ελληνικής κοινωνίας ενώ αναρωτήθηκε πόσο πρέπει να πληρώνουν για την ασφάλισή τους άνθρωποι με 10.000 ευρώ εισόδημα; Διευκρίνισε ότι «από τις 10.000 θα αφαιρεθεί το 20% και επί των 8.000 ευρώ εισόδημα θα πληρώσει το 20% δηλαδή 1.600 ευρώ το χρόνο».

Αναφερόμενος στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο ο υπουργός μίλησε για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών καθώς και ότι συζητείται η μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200 και η θητεία τους. Ενώ τόνισε ότι στόχος των αλλαγών θα γίνουν οι εκλογές πιο ελκυστικές σε όσους απέχουν.

«Δεν θα σχολιάσω αναξιόπιστους θεσμούς» είπε καλούμενος να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας προσθέτοντας ότι «είναι τόσο αξιόπιστες, όσο και οι παλαιότερες κατά την περίοδο των εκλογών». Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας είπε κατηγορηματικά, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την ισχυρότατη κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα