Δείτε Live απο τη NASA την εκτόξευση πυραύλου

Δείτε ζωντανά  από το NASA TV την εκτόξευση ενός πυραύλου  της αμερικανικής SpaceX που θα εκτοξευτεί την Κυριακή για να θέσει σε τροχιά έναν επιστημονικό δορυφόρο, και στη συνέχεια θα επιχειρήσει να προσεδαφιστεί κατακόρυφα σε μια μη επανδρωμένη εξέδρα στον Ειρηνικό.

Ο πύραυλος θα μεταφέρει  στην κορυφή του τον ευρω-αμερικανικό δορυφόρο Jason-3, σχεδιασμένο να μετρά τη στάθμη της θάλασσας σε όλο τον κόσμο, ο Falcon («γεράκι») προγραμματίζεται να εκτοξευτεί στις 20.42 ώρα Ελλάδας από την Αεροπορική Βάση Βάντερμπεργκ στην Καλιφόρνια.

Λιγότερο από τρία λεπτά μετά την πυροδότηση, το κατώτερο και μεγαλύτερο τμήμα του πυραύλου θα αποσυνδεθεί από το δεύτερο στάδιο και θα αρχίσει να πέφτει, ενώ το δεύτερο στάδιο θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία για να θέσει το φορτίο σε τροχιά.

Καθώς πέφτει, το πρώτο στάδιο θα πυροδοτήσει ξανά τους κινητήρες του, θα αναπτύξει τέσσερα σκέλη προσεδάφισης και θα επιχειρήσει να σταθεί όρθιος σε  μια ρομποτική πλωτή εξέδρα.

The unmanned SpaceX Falcon 9 rocket with Dragon lifts off from launch pad 40 at the Cape Canaveral Air Force Station in Cape Canaveral, Florida. © Scott Audette

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα