Ν.Παππάς:Αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή πολιτικών που «διασώζουν την κοινωνία»

«Η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τη συμφωνία με απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των αδυνάμων» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής».00-070-ao-062520151435268117

Ο κ. Παππάς εκφράζει επίσης την βεβαιότητα ότι δεν θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι απόλυτα συμβατή με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις: «Έχουμε προχωρήσει στη νομοθεσία για την προστασία των πολύ φτωχών, για την ομαλή λειτουργία νοικοκυριών και επιχειρήσεων των μεσοστρωμάτων και για την αποτροπή μείωσης συντάξεων» τονίζει.

Εκτιμά ότι στην Ευρώπη υπάρχει «πολύ καλύτερο κλίμα» για τη χώρα και η συνειδητοποίηση ότι «το να ξαναμπεί η Ευρώπη σε μια κρίση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν δείξει ότι μπορούν με τις πρωτοβουλίες τους να επηρεάζουν και να πυροδοτούν εξελίξεις σε επίπεδο Ευρώπης» υπογραμμίζει.

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι αυτοσκοπός της κυβέρνησης είναι η εφαρμογή πολιτικών που «διασώζουν την κοινωνία» και για να γίνει αυτό, «χρειάζονται πλειοψηφίες και συναινέσεις». Τονίζει την ανάγκη ενός συνεδρίου «ανοίγματος πολιτικού, οργανωτικού και ποσοτικού». «Ελπίζουμε, ευχόμαστε και θα εργαστούμε για να ρυμουλκήσουμε δυνάμεις πέραν της Αριστεράς» σημειώνει.

Όσον αφορά στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Παππάς αναφέρει ότι το όνομα του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραπέμπει σε «απολύσεις στον δημόσιο τομέα και στην απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα