ΝΔ:Θα καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό

neadimokratia

Για το θέμα της συναίνεσης ξεκαθάρισε: “Στήριξη αλά καρτ στον κ. Τσίπρα δεν πρόκειται να δώσουμε, βολικό δεκανίκι της κυβέρνησης δεν πρόκειται η ΝΔ να γίνει”. Αναφερόμενος στο καλοκαίρι του 2015 είπε ότι “Η ΝΔ παρείχε στήριξη το καλοκαίρι όταν η χώρα κινδύνευε να μείνει εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών” στη συνέχεια όμως μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον κυβερνητικό του εταίρο.

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα είπε ότι “πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό και θα τις αγκαλιάσει. Αν η κυβέρνηση δεν προσελκύσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις 100 δις ευρώ, η χώρα δεν θα βγει από την  κρίση. Αναφερόμενος στις Σκουριές είπε ότι η κυβέρνηση στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους σκέπτονται να επενδύσουν στην χώρα.

Για το ασφαλιστικό είπε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης .

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βλάπτει σοβαρά την Ελλάδα”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι “δεν έχω εντολή να στηρίξω τον κ. Τσίπρα.

Κομματική ανασυγκρότηση

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές του κινήσεις: “Θα διοργανώσουμε τακτικό συνέδριο το συντομότερο δυνατό αλλά ξεκινάμε την οργανωτική ανασυγκρότηση της ΝΔ άμεσα γιατί υπάρχουν αποφάσεις που δεν μπορούν να περιμένουν”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “μερικές αποφάσεις θα είναι επώδυνες, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομικά του κόμματος. Η ΝΔ θα στηρίζεται στο εξής σε ιδιωτική χρηματοδότηση, θα απευθυνθούμε στα μέλη μας και θα ζητήσουμε λίγα από πολλούς. Θα διαθέσουμε την δημόσια επιχορήγηση, σχεδόν εξ ολοκλήρου στις δανειακές υποχρεώσεις του κόμματος. Θα μεταστεγαστούμε, το κτίριο της Συγγρού είναι πολύ ακριβό. Θα προσαρμόσουμε το οργανόγραμμα στις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα χτίσουμε ένα κόμμα που δεν θα είναι αποστεωμένο, θα συνομιλεί με την κοινωνία, θα ανοίξουμε την ΝΔ στην κοινωνία και θα την ξανακάνουμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη”.

Ανακοίνωσε ότι υποψήφιος για την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Κώστας Τσιάρας. Επίσης ανακοίνωσε τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, τον Νίκο Δένδια, τον Γιάννη Βρούτση και την Νίκη Κεραμέως. Ανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει και τους τομεάρχες του κόμματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα