Χιλιάδες στο συλλαλητήριο επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού

28922C2CAC964FA8F071E4D2CD48D3B5

Έξω από τη Βουλή, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα, έφτασαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι χιλιάδες διαδηλωτές που πήραν μέρος στο πανδικηγορικό – πανεπιστημονικό συλλαλητήριο, που ξεκίνησε από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πέρασε και από το υπουργείο Εργασίας.

Οι επιστημονικοί σύλλογοι ζητούν την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου για το ασφαλιστικό και την επανάληψη του κοινωνικού διαλόγου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας θα συνεδριάσει  η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις.

Την Παρασκευή, σε νέα συνάντησή τους, στις 11 το πρωί στα γραφεία του ΤΕΕ, οι επιστημονικοί φορείς θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα