Σε εξέλιξη η συνάντηση εκπροσώπων της Eldorado με τον Σκουρλέτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της Eldorado Gold και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, την καναδική εταιρεία εκπροσωπούν στη συνάντηση ο CEO της, Πολ Ράιτ, ο πρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, Εντουάρντο Μούρα και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.skourleti_r_6

Σήμερα το πρωί, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι πολιτικοί ηγέτες τάχθηκαν στις δηλώσεις τους υπέρ της συνέχισης της δραστηριότητας της καναδικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες νωρίτερα από τη συνάντησή του με τον κ. Ράιτ, ο υπουργός Περιβάλλοντος είχε κατηγορήσει την Eldorado Gold για αντιμετώπιση της Ελλάδας με όρους «μπανανίας».

Θέλουμε την επένδυση στη Χαλκιδική, αλλά με προϋποθέσεις, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι η πρώτη ερώτηση που θα θέσει στον κ. Ράιτ θα είναι «αν καταλαβαίνει πως η Ελλάδα είναι μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, κι όχι το Ελ Ντοράντο ή μπανανία».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε την Eldorado Gold ότι προσπαθεί να κάνει «πολιτικό σόου» εντυπωσιασμού, υποστηρίζοντας ότι η επιχείρηση δεν καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις αλλά στέλνει «εκβιαστικά τελεσίγραφα» στην ελληνική κυβέρνηση, απαιτώντας από τις δημόσιες υπηρεσίες να «αυτοαναιρεθούν» και να εκδώσουν τις άδειες που έχει αιτηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα