Π.Τριγάζης: Βαλκανική Διάσκεψη κορυφής για το προσφυγικό με πρωτοβουλία της Ελλάδας

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στα πλαίσια του Money Show στο ξενοδοχείο Χίλτον με τον τίτλο «Προσφυγικό & Μεταναστευτικό:Οριακή συνθήκη για τον σύγχρονο κόσμο» όπου εξετάστηκαν τα αίτια και οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος σε κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο κύριος Πάνος Τριγάζης ,συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ).

Ο κ.Τριγάζης κατά την τοποθέτηση του ,μεταξύ άλλων, τόνισε ‘’Η χώρα μας ως σύνολο δίνει κρίσιμες εξετάσεις στο προσφυγικό όπως και ο λαός μας. Ο λαός και η κυβέρνηση έχουν ως τώρα πάρει καλό βαθμό και δίκαια προτείνονται οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου ,ιδιαιτέρως της Λέσβου και Κω για Νόμπελ Ειρήνης ‘’.

Παράλληλα, υπογράμμισε ‘’Το προσφυγικό έχει θέσει σε δοκιμασία και τις σχέσεις μεταξύ χωρών των Βαλκανίων. Έτσι ,είναι αναγκαία και η ενίσχυση και της διαβαλκανικής συνεργασίας και αυτό απαιτεί μια Βαλκανική Διάσκεψη κορυφής ,την πρωτοβουλία για την οποία πρέπει να αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση ‘’.

Στην ημερίδα επίσης παρευρέθησαν καθηγητές, ιατροί, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι του λιμενικού σώματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης και διεθνών οργανισμών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα