Βραζιλία:Μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις λόγω της αύξησης των εισιτηρίων(Βιντεο)

braΟι δρόμοι του  Σάο Πάολο και του Ρίο ντε Τζανέιρο πλημμύρισαν από χιλιάδες διαδηλωτές,οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της απόφασης  που επέβαλε η κυβέρνηση για την αύξηση των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδίως σε αυτά των λεωφορείων.

Άλλωστε,η αύξηση των τιμών στα εισιτήρια ήταν ένας από τους βασικούς λόγους των μαζικών διαδηλώσεων το 2013, και αποτέλεσε  ίσως μια από τις πιο σοβαρές απειλές για την Πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία είναι τώρα υπό νέες πιέσεις λόγω της  παραπαίουσας οικονομίας,αλλά  και ενός  σκανδάλου διαφθοράς δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Οι τεράστιες διαδηλώσεις το 2013, ξεκίνησαν αρχικά με αφορμή  τις αυξήσεις των ναύλων μεταφοράς και κλιμακώθηκαν με μεγαλύτερες  διαμαρτυρίες λόγω της εξόφθαλμης διαφοράς αλλά και του δυσθεώρητου οικονομικού  κόστους  του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2014.

brΗ ογκώδης  διαδήλωση της Παρασκευής στο Σάο Πάολο, ξεκίνησε ειρηνικά και παρέμεινε έτσι για το μεγαλύτερο μέρος της.Ωστόσο η κατάσταση εκτραχύνθηκε , όταν οι αστυνομικοί έφραξαν τον δρόμο σε κάποιο κομμάτι της πορείας.

Πέτρες,μολότοφ και οδοφράγματα ήταν η απάντηση των νεαρών διαδηλωτών, οι οποίοι έγιναν δέκτες ευρείας χρήσης χημικών απο την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές, τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν,ενώ 17 διαδηλωτές τέθηκαν υπό κράτηση.Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στο Ρίο.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα