Σβίγκου:Πρωτοφανή διαστρέβλωση του σχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα

αρχείο λήψης

H εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στην τηλεόραση του Mega,έκανε λόγο για πρωτοφανή διαστρέβλωση του σχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Συγκεκριμένα,όπως κατήγγειλε, το ότι δεν μειώνονται οι κύριες συντάξεις και για το ότι δίνεται σκληρή μάχη για τις επικουρικές ακούγεται από λίγο έως ελάχιστα. Το ότι υπάρχει η εθνική σύνταξη και μάλιστα ακόμη και μακροχρόνια άνεργοι με 15 μόλις χρόνια ασφάλισης θα μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση κι αυτό επίσης αποσιωπάται.

Παράλληλα, πρόσθεσε, το ότι εισάγεται και ρήτρα ανάπτυξης με την οποία δίδεται και μία προοπτική βελτίωσης των συντάξεων κι αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο συστηματικά αποσιωπάται. «Υπάρχει ένα κύμα παραπληροφόρησης, όπως το χαρακτήρισε και ο υπουργός,  με πίνακες επί πινάκων» τόνισε.

Επίσης,η ίδια εμφανίστηκε θετική σε ορισμένες αλλαγές, καθώς εάν υπάρχουν αρνητικά σημεία, αυτά θα πρέπει να διορθωθούν. «Αλλά μην δημιουργούμε μια εικόνα καταστροφής. Αυτή τη στιγμή δίνεται πραγματικά μια μάχη διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται υπό τον κίνδυνο της κατάρρευσης και δίνεται πραγματικά μια μάχη για να μπορέσουν και οι σημερινοί εργαζόμενοι να πάρουν σύνταξη, αλλά και να διατηρηθούν τα επίπεδα των συντάξεων μετά από 12 συνεχείς περικοπές» επανέλαβε.

Απευθυνόμενη προς την αντιπολίτευση, την κάλεσε σε συστράτευση με τον εθνικό αγώνα για την προστασία των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Καταλήγοντας, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει μάχη ώστε να μην υπάρξουν νέες μειώσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα