60 ημέρες φωτιά για την κυβέρνηση:Ασφαλιστικό-Αξιολόγηση-Ελάφρυνση χρέους

almeksiΤο επόμενο διάστημα πρέπει να θεωρείτε κομβικό για την πορεία της ελληνικής κυβέρνησης καθώς ο τρόπος και η αποτελεσματικότητα που θα αντιμετωπίσει τα ανοιχτά μέτωπα,θα καθορίσουν,μεταξύ άλλων, και τη βιωσιμότητά της.

Το επόμενο δίμηνο θεωρείται διάστημα “φωτιά”,μιας και η κυβέρνηση  θα πρέπει να περάσει από την βουλή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, στην συνέχεια να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση από το κουαρτέτο ενώ μετά τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ξεκινήσουν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην Αυγή έδωσε το στίγμα της τακτικής που πρόκειται να ακολουθήσει απέναντι στους δανειστές τονίζοντας ότι «η διαπραγμάτευση θα είναι μέχρι τέλους μια συνεχής καθημερινή μάχη».

Παράλληλα,ως προς το ασφαλιστικό,η θέση της κυβέρνησης είναι απόλυτη.Σήμερα,μάλιστα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας το πρωί στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ξεκαθάρισε ότι: “Στο θέμα του ασφαλιστικού δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω σε πολύ βασικά πράγματα τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν οριοθετηθεί από την κυβέρνηση και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη δίνεται και είναι συνεχής και νομίζω ότι αποδείξαμε μέχρι σήμερα ότι σε όλα τα μέτωπα ήταν επιτυχής η προσπάθεια την οποία κάναμε”.

Την ίδια στιγμή τα μέλη της κυβέρνησης απορρίπτουν οποιαδήποτε περίπτωση συνεργασίας με κάποιο απο τα κόμματα που βρίσκεται στη βουλή,με το τελευταίο μάλιστα κρούσμα διάψευσης τέτοιου σεναρίου να προέρχεται απο τον Νίκο Φίλη,ο οποίος μιλώντας στα Νεα, όχι μόνο δηκτικά αρνείται  τη συνεργασία με το «φαινόμενο Λεβέντη», το οποίο ερμηνεύει ως αντίδραση στην κρίση της πολιτικής,αλλά  χαρακτηρίζει ευφάνταστο σενάριο οποιαδήποτε συζήτηση γύρω απο αυτό το θέμα.

Όπως και να έχει,το επόμενο διάστημα και ιδιαίτερα ο Φεβρουάριος πρέπει να θεωρείται,ίσως ο σημαντικότερος “κάβος” που θα πρέπει να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα