Συνάντηση Obama με τον πρόεδρο της Κολομβίας στις 4 Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα θα υποδεχθεί τον ομόλογό του της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει μια “επίσημη επίσκεψη εργασίας” στην Ουάσινγκτον την 4η Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η επίσκεψη του Κολομβιανού προέδρου θα προσφέρει μια ευκαιρία στον Λευκό Οίκο να “υποστηρίξει τις προσπάθειες” του Σάντος για να “επιτευχθεί μια δίκαιη και διαρκής συμφωνία ειρήνης με την [οργάνωση ανταρτών] FARC” αλλά και να “συζητηθεί το κοινό όραμα μελλοντικής συνεργασίας εάν επιτευχθεί η ιστορική συμφωνία ειρήνης” αυτή, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τον Σεπτέμβριο ο Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε δηλώσει πεπεισμένος ότι η οριστική συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας θα μπορέσει να επιτευχθεί και να υπογραφεί μέσα σε έξι μήνες.
Ο Ομπάμα κάνει διακοπές στη Χαβάη κι αναμένεται να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον στις αρχές του Ιανουαρίου.
Ο πόλεμος στην Κολομβία, ο οποίος μαίνεται εδώ και πέντε δεκαετίες, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 220.000 ανθρώπους, δεκάδες χιλιάδες άλλοι αγνοούνται, ενώ πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα