ΗΠΑ:Tον τελευταίο μήνα σκοτώθηκαν δέκα ηγετικά στελέχη της ISIS

isiΟ συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του διεθνή συνασπισμoύ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε ότι τον τελευταίο μήνα σκοτώθηκαν σε επιδρομές δέκα ηγετικά στελέχη της ISIS «με στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα, ανάμεσά τους πολλούς που εμπλέκονταν στον σχεδιασμό επιθέσεων στο εξωτερικό, μερικοί από τους οποίους συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι».

«Άλλοι κατάρτιζαν σχέδια για νέες επιθέσεις εναντίον της Δύσης» σημείωσαν.

Ένα από τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν ήταν ο Άμπντουλ Καντέρ Χακίμ, που συνέβαλε στην οργάνωση των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό και συνδεόταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού διευκρίνισε ότι σκοτώθηκε την στη Μοσούλη του Ιράκ.

Σύμφωνα με τον Ουόρεν, σκοτώθηκε, επίσης, ο υπήκοος Σαράφ αλ Μουαντάν, ο οποίος «συνδεόταν άμεσα» με τον βέλγο τζιχαντιστή Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων στο Παρίσι. Ο Ουόρεν είπε ότι ο Αλ Μουαντάν σκοτώθηκε στη Συρία.

Ο αλ Μουαντάν «προετοίμαζε ενεργά και άλλες επιθέσεις», ανέφερε ο συνταγματάρχης.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκαν ήταν ένας φίλος του Σαμί Αμιμούρ, ενός από τους καμικάζι που διέπραξαν τη σφαγή στο Μπατακλάν, που είχε πάει στη Συρία τον Αύγουστο του 2013, αφού είχε διαταχθεί έρευνα σε βάρος του στη Γαλλία αλλά είχε απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, κατά τον Ουόρεν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα