Αντίδραση ΝΔ για δηλώσεις Βέμπερ

NDΈντονη ήταν και η  αντίδραση των στελεχών της ΝΔ μετά τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ, που έθεσε θέμα προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος .

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις Βέμπερ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη και πως τέτοιες δηλώσεις δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ΕΛΚ.

«Η αδυναμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του ΕΛΚ, ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν, αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της. Συγχαίρω τους ευρωβουλευτές της ΝΔ για την άμεση αντίδρασή τους», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα