Συρία:Τουλάχιστον 71 νεκροί σε συγκρούσεις του στρατού με μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα

al-nusra

Σύμφωνα με τo ΑΠΕ-ΜΠΕ,τουλάχιστον 71 στρατιώτες και μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα σκοτώθηκαν χθες στο βόρειο τμήμα της Συρίας από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο και τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη συνέχεια ανάμεσα στις δύο πλευρές, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .

Η επίθεση αυτοκτονίας που διέπραξαν χθες ισλαμιστές μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα (η συριακή πτέρυγα της Αλ Κάιντα), είχε στόχο μια στρατιωτική επιθεώρηση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στην περιοχή Μπασκόι, στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο, η επίθεση και οι συγκρούσεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 33 ανθρώπους στις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων, όπως και 38 στις τάξεις των ισλαμιστών μαχητών. Μετά τις συγκρούσεις αυτές, οι ισλαμιστές μαχητές κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πολλές περιοχές του Μπασκόι.

Η επαρχία του Χαλεπιού βρίσκεται σχεδόν όλη υπό τον έλεγχο του Μετώπου Αλ Νόσρα και των ισλαμιστών συμμάχων του, ή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο από τα μέσα του Οκτωβρίου, ο συριακός στρατός έχει επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του κατά των ισλαμιστών μαχητών στον βορρά της χώρας με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και έχει κατορθώσει να ξαναθέσει υπό τον έλεγχό του αρκετές περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα