Γερμανία:Υπέρ της φιλοξενίας των προσφύγων το 51% σύμφωνα με δημοσκόπηση

ImageHandler

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Προτεσταντικής Εκκλησίας της Γερμανίας και δημοσιεύεται στο περιοδικό FOCUS,σταθερά υψηλή παραμένει η διάθεση των Γερμανών να βοηθήσουν τους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα τους.

Συγκεκριμένα,όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το 51% των Γερμανών εμφανίζεται πρόθυμο να στηρίξει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην γειτονιά του, ενώ το 11% δήλωσε ότι έχει ήδη προσφέρει κάποιου είδους βοήθεια. Το 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι έχει πραγματοποιήσει δωρεά χρημάτων και το 48% εξέφρασε την πρόθεσή του να προσφέρει οικονομική βοήθεια. Επιπλέον, το 13% δήλωσε διατεθειμένο να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Στην έρευνα αποτυπώνεται ακόμη μεγάλη αισιοδοξία των Γερμανών σε ό,τι αφορά τα οφέλη που θα αποκομίσει η Γερμανία από την ενσωμάτωση των προσφύγων, με το 88% να συμφωνεί ότι η προθυμία της χώρας να βοηθήσει θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα, ιδιαίτερα μεγάλη είναι η ανησυχία που εκφράζεται για τον κίνδυνο η Ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, με το 85% όσων απάντησαν να σημειώνει ότι φοβάται την ενίσχυση του εξτρεμισμού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα